Гірка річниця чорнобильської біди

26 квітня 1986 року почався відлік Чорнобильської катастрофи. Вона вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом незвіданої біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне покоління.

Дзвони Чорнобиля не замовкають, трагедія не віддаляється - вона щодень стукає у двері вибухом захворювань, спустошеними землями, людським нещастям.

Суворий іспит тримали всі: пожежні, будівельники, медики, спеціальні частини хімічного захисту, підрозділи міністерства оборони - усі проявили мужність, героїзм, відвагу. Ціною своїх життів вони врятували людство від страшної біди, вони загасили полум’я, не допустили непередбачених подій.

Про це не можна забувати. Історія не пробачає помилок.

У переддень гіркої річниці аварії на ЧАЕС учні 5-Г класу разом з класним керівником Яременко Р.М. запросили однолітків на урок-реквієм «Чорнобиль не має минулого часу». Світлини аварії, покинутих та занедбаних населених пунктів, спустошених земель ілюстрували повідомлення дітей. П’ятикласники вшанували хвилиною мовчання загиблих внаслідок радіоактивного ураження, під звуки пісні Тараса Петриненка шепотіли: «Боже, Україну збережи!»

Нехай у цей день, День національної скорботи, тяжкі дзвони Чорнобиля відгукнуться в душах кожного з нас співчуттям і милосердям.



Кол-во просмотров: 394

Комментарии

Для того, чтобы оставить комментарий на сайте, залогиньтесь или зарегистрируйтесь, пожалуйста.